30 Mart 2008 Pazar

İPRAGAZ REKLAMI - DÜŞEŞ BOBİ-



Reklamın iyisi kötüsü olmaz diye boşuna dememişler. Ama muhtemelen çoğunuzun da izlediği "İpragaz Reklamı" son zamanlarda televizyonda gördüğüm en komik, sürükleyici ve pazarlama yönteminin her şekilde olabileceğini gösteren en güzel kanıtı.

Tabi bu reklamı ilk gördüğümde yine saçma sapan bir reklam deyip geçmiştim sonra her kanalda yayınlanmaya başlayınca izlemeden duramadım. Bir sokak köpeği, adı "Düşeş Bobi". Mahallede tüm olup bitenden haberdar bir şekilde herşeye müdahale ediyor. Çok yardımsever ve bir o kadar da mahallenin huzurundan sorumlu. Mesela amcayla tavla oynuyor, hanım ablaya arabasını park etmesinde yardım ediyor, geceleri mahallenin koruyucusu, ve tabi delikanlı abilerimizinde korkulu belası. Haliyle bu reklam mahallede olup bitenleri anlatmak için çekilmemiş yani sadece bunlar anlatılmıyor. Önemli noktası ise Bobi'nin mahallede güvendiği tek ekibin İpragazcılar oluşu. İpragaz'ın güvenirliği, dakikliği ön planda. Bu yüzden bunlarda artı puan olarak Bobi'nin gözünden kaçmıyor ve güvenebileceğiniz tek tüp markasının İpragaz olduğunu belirtiyor.
Gerçekten bu reklam çok akıllıca hazırlanmış. Reklamı hiç izlemeyen biri tüple iligili olduğunu anlayamaz, burda da seyirciye reklamı izlettiriyorlar, yaratıcıklıkta sınır tanımamışlar.Müthiş bir pazarlama yöntemi. Çok sağlam bir mizah anlayışının yaratıcıkla buluştuğu bir reklam izlettiriliyor. Bu sayede de ürünü köpek objesiyle piyasa tekrar hatırlatıyorlar.
Bu arada reklam ilk yayınlandığı zaman, dikkatle izleyenler olduysa; Bobi başka bir tüp arabasını mahalleden kovalıyor. Arabanın üstünde markası yazıyor: "ARAGAZ" fakat bir hafta sonra belki de daha kısa bir süre de o ifade kaldırılıyor ve aracın üstünde hiçbir şey yazmıyor. Büyük ihtimalle telif hakkı yüzünden kaldırılmış olabilir. İlgimi çeken diğer bir nokta da, bence çok akıllıca ve duyarlıca bir yaklaşım. Gerçekten reklamı hazırlayanları da burda tebrik etmek gerekir. Kahramanımız sokak köpeği malum ve başlatılan uygulamayla artık tüm sokak köpeklerinde küpe var biliyorsunuz. Reklamın belki de en güzel ve anlamlı mesajı bu olabilir. Her mahalle ve sokakta karşılaştığımız sokak hayvanları yaşamlarımızın bir parçası ve onların aşılanıp kısırlaştırılıp mahalleye geri getirilmeleri çok önemli. Reklam da bunu gereğinde bir dozla güzel vurgulamış. Köpeğimiz Bobi aşılı, mahalleye sadık. Mahalle de köpeği kabullenmiş ve birlikte yaşama saygılı. İçlerinden biri olmuş vaziyette.
Ufak bir tebessüm için http://www.youtube.com/watch?v=RiUwaeC0VdA&feature=related buraya bakmanız yeterli...

Hiç yorum yok: