16 Mayıs 2008 Cuma

İşletme Faciası

Yaklaşık 15-20 gündür süren raf düzenlemesi ve tadilat çalışması Kipanın başına bela olacağa benziyor. Bildiğiniz üzre Kipa Alışveriş merkezleri Tesco tarafından satın alındı; bu nedenle bir süredir tadilat çalışmalaro devam ediyor.Ancak gözden kaçırılan bir nokta var bu süre zarfında Kipa açık, ve insanlar alış veriş yapmaya devam ediyor ama ne derece sağlıklı bir alış veriş tartışılır???
Öncelikle Kipa, alış veriş sektöründe önde giden yerlerden biri ;Kipalar içersinde Çiğli Kipa en iyi ciroya sahip ancak şu anki tadilat ve düzenleme nedeniyle ciddi anlamda müşteri ve ciro kaybına uğruyor. Bu kadar yüksek ciroya ve kipalar içerisnde birinci sırada olan bir alışveriş merkezinin içersinde değişkliğe gidilmesi ve düzenleme yapılması başlı başına bir risk taşıyor; bunun yanı sıra bu değişikliğin şu ana kadar yirmi gündür sürmesi ve bakıldığında tahmini bir o kadar süreye ihtiyacı olması Çiğli Kipanın bu süre zarfında ciddi anlamda ciro kaybına neden olmaktadır ve ilerleyen dönemde bu kayıp devam edecektir.
Burdaki en büyük sorun anlaşılacağı üzre yönetim yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Yönetimin ilerki zamanlarda bu tadilat bittikten sonra yapmış oldukları düzenlemenin onlara ne gibi bir getiri sağlayacağı da tartışılır;anlaşılacağı kadarıyla bu, Kipa yönetimin almış olduğu çok riskli bir karardır düzenlenmenin aldığı süre bakımından ve bu dönemde kaybedilen müşteri potansiyeli bakımından önemli bir noktadır.

Hiç yorum yok: